Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: از جمله اعمال ماه شوال قرائت دعاى چهل و سوّم صحیفه کامله است، همچنین خواندن هفت مرتبه سوره حمد براى دفع درد چشم از جمله اعمال مستحب و ارزنده محسوب می‌شود همچنین در این ماه، نمازی دو رکعتی سفارش شده که در شب ماه شوال خوانده می‌شود.

رضا وحیدی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون اعمال ماه شوال گفت: شوال دهمین ماه از ماه‌های قمری محسوب می‌شود که پس از پشت سر گذاشتن ماه رمضان ماهی سراسر نعمت برای بندگان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به اعمال ماه شوال اشاره و بیان کرد: در ماه شوال بهترین اعمال قرائت دعاى چهل و سوّم صحیفه کامله است، همچنین خواندن هفت مرتبه سوره حمد براى دفع درد چشم از جمله اعمال مستحب و ارزنده محسوب می‌شود همچنین در این ماه، نمازی دو رکعتی سفارش شده که در شب‌های ماه شوال خوانده می‌شود و دارای دو رکعت است که در هر رکعت پس از سوره حمد سوره انعام را باید خواند، و از خداوند متعال در خواست کرد او را از هر ترسی و دردى ایمن گرداند، تا در آن ماه حادثه اى را نبیند که ناپسند او باشد.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

وحیدی با اشاره به ارزش نماز دیگری در ماه شوال اشاره و تاکید کرد: در روز اول ماه شوال دو رکعت نماز بجا آورید که در رکعت اول پس از سوره حمد سى مرتبه سوره توحید، و در رکعت دوم بعد از سوره حمد سى مرتبه سوره قدر بخوانید و پس ازبجا آوردن این نماز صدقه بدهید، در روایت‌های مستند آمده این نماز سبب می‌شود افراد سلامتى خود را در این ماه از سوی خداوند متعال تضمین کنند.

وی در همین راستا ابراز کرد: شیخ طوسی در مورد این نماز دورکعتی بیان می‌کند: «هرگاه ماه نو وارد می‌شد، «امام جواد (ع)» در اوّلین روز آن، دو رکعت نماز می‌خواندند، بدین ترتیب که در رکعت اوّل، بعد از قرائت سوره حمد، به تعداد روز‌های ماه ۳۰ بار «قل هو الله أحد» را خوانده و در رکعت دوم، بعد از قرائت سوره حمد، به تعداد روز‌های ماه سوره «لیلة القدر» را می‌خواندند، و از آنچه در دسترسش بود، صدقه می‌دادند و بعد از پایان نماز این دعا را می‌خواندند: «بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ، وَ ما مِنْ دَابَّةٍ فِی الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللهِ رِزْقُها وَ یَعْلَمُ مُسْتَقَرَّها وَ مُسْتَوْدَعَها کُلٌّ فِی کِتابٍ مُبِینٍ، وَ إِنْ یَمْسَسْکَ اللهُ بِضُرٍّ فَلا کاشِفَ لَهُ إِلَّا هُوَ وَ إِنْ یَمْسَسْکَ بِخَیْرٍ فَهُوَ عَلى‏ کُلِّ شَیْ‏ءٍ قَدِیرٌ. بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ، سَیَجْعَلُ اللهُ بَعْدَ عُسْرٍ یُسْراً، ما شاءَ اللهُ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللهِ، ‏حَسْبُنَا اللهُ وَ نِعْمَ الْوَکِیلُ، وَ أُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَى اللهِ إِنَّ اللهَ بَصِیرٌ بِالْعِباد، ِلا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنَ الظَّالِمِینَ، رَبِّ إِنِّی لِما أَنْزَلْتَ إِلَیَّ مِنْ خَیْرٍ فَقِیرٌرَبِّ لا تَذَرْنِی فَرْداً وَ أَنْتَ خَیْرُ الْوارِثِینَ».

وی پیرمون رویداد‌های مهم ماه شوال اظهار کرد: ماه شوال مصادف است با شروع غیبت کبرى «امام زمان (عج)»، در غیبت کبری توده مردم از اقامتگاه «ولی عصر (عج)» بى خبرند و جز دوستان مورد اعتماد ایشان کسی از اقامتگاه این امام بزرگوار با اطلاع نمی‌باشد بر طبق روایت‌های مستند همواره ۳۰تن از شیعیان و نزدیکان در حضور «امام زمان (عج)» هستند، این غیبت به آن سبب رخ داد که مردم زمین هنوز آمادگی پذیرش ولایت را نداشتند لذا «امام زمان (عج)» از نظر‌ها پنهان گردیدند، این پنهانى که از آن به عنوان غیبت، یاد مى شود تا وقتى که مردم آماده پذیرش ولایت شوند و شرایط ظهور مهیا گردید ادامه خواهد داشت.

وحیدی تاکید کرد: ضروریست که منتظران به وظایف خود عمل کنند و شرایط را برای ظهور «امام زمان (عج)» فراهم کنند یکی از این وظایف معرفت نسبت به حضرت «ولی عصر (عج)» است «پیامبر اکرم (ص)» فرمودند: «افضل اعمال امتی انتظار الفرج با فضیلت‌ترین اعمال امت من، انتظار فرج است».

وی ادامه داد: یکی دیگر از وظایف مهم منتظران توجه به پارسائی و آراستگی به اخلاق خوب و پسندیده است، «امام صادق (ع)» پیرامون وظایف منتظران فرمودند: «هر کس شادمان می‌گردد از اینکه از یاران «امام زمان (عج)»باشد، باید منتظر باشد و به پرهیزکاری و اخلاق نیکو رفتار نماید و او منتظر واقعی است.»

این کارشناس علوم قرآنی مهمترین واقعه روز دهم ماه شوال را مورد بررسی قرار دادو بیان کرد: روز دهم ماه شوال مصادف ورود «امام على بن موسى الرضا (ع)» به مرو است از جمله رویداد‌های مهمی که در تاریخ ایران از جایگاه والایی برخوردار است، سفر «امام رضا (ع)» به ایران و استقرار ایشان در مرکز خلافت، مرو در خراسان به عنوان ولایتعهدی است اگرچه این هجرت با اصرار‌ها و تهدید ار سوی مامون بر این امام بزرگوار تحمیل شد؛ اما در عمل دارای آثار و پیامد‌های درخشانی برای جامعه ایران زمین است.

وحیدی در همین راستا تاکید و خاطرنشان کرد: بیان حدیث «سلسلة الذهب» که به معنای زنجیرهٔ طلا است از پیامد‌های سفر «امام رضا (ع)» به خراسان محسوب می‌شود در این حدیث بیان شده «کَلِمَةُ لا إلهَ إلّا اللّهُ حِصنی فَمَن دَخَلَ حِصنی اَمِنَ مِن عَذابی بِشُروطِها وَ أنَا مِن شُروطِها، کلام لا إلهَ إلّا اللّهُ؛ هیچ معبودی بجز خدا نیست دژ و حصار من خدا است پس هر کس به دژ و حصار من داخل شود از عذاب من امنیت خواهد یافت، و این شروطی دارد و من «علی بن موسی الرّضا (ع)» یکی از آن شرط‌ها هستم».

 

انتهای پیام/

برچسب ها: ماه شوال اخبار مذهبی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ماه شوال اخبار مذهبی محسوب می شود مرتبه سوره امام زمان سوره حمد ماه شوال دو رکعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۶۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌همسر شهید ‌مصطفی خمینی در قم تشییع شد

مراسم تشییع همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی در قم برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، پیکر مرحومه معصومه حائری همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی فرزند امام راحل(ره) امروز از مسجد نو واقع در خیابان آستانه به سمت حرم مطهر حضرت معصومه (س) تشییع و پس از اقامه نماز میّت توسط آیت الله سبحانی در حرم حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها به خاک سپرده شد.

این مراسم با حضور بیت حضرت امام (ره)، استاندار قم، مدیرکل بنیاد شهید وامور ایثارگران برگزار شد.

مراسم ختم همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی امروز شنبه 8 اردیبهشت ماه 1403 بعد از نماز مغرب و عشا در حسینیه شهدا (خیابان صفاییه) برگزار خواهد شد.

به گزارش تسنیم، مرحومه معصومه حائری عروس امام خمینی(ره) و همسر شهید آیت الله سیدمصطفی خمینی صبح روز پنجشنبه 6 اردیبهشت‌ماه 1403 پس از یک دوره بیماری دار فانی را وداع گفت.

معصومه حائری فرزند مرحوم آیت‌الله شیخ مرتضی حائری و از خاندان آیت الله العظمی شیخ عبدالکریم حائری بنیان گذار حوزه علمیه قم بود.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان از دستاوردهای دولت سیزدهم است
  • آیت‌الله نجفی تهرانی درگذشت
  • کدام مرجع تقلید بر پیکر عروس امام ( ره) اقامه نماز کرد؟ +عکس
  • «چندهیچ» نمایشنامه خوانی می‌شود/ سرانجام وقایع جنگ در پنج گویش
  • نگاهی متفاوت به جنگ در تئاتر/ روایتی به پنج گویش متفاوت از  سرانجام وقایع جنگ
  • همسر آیت‌الله «سید مصطفی خمینی» در قم تشییع شد
  • ‌همسر شهید ‌مصطفی خمینی در قم تشییع شد
  • محکم‌ترین اصل قانون اساسی اسلام که در نهج البلاغه آمده است
  • ۱۷ شوال روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای
  • مهمترین پیشران تولید، مشارکت واقعی مردم است